EN

Megjelent az Alkotmánybíróság Határozatai 2021. évi 1. száma (2021. január 14.). A hivatalos lap a korábbi számokkal együtt letölthető pdf formátumban.

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke és Darák Péter, a Kúria elnöke közösen elemezték a két intézmény kapcsolatát a rendszerváltás idejéig visszatekintve.

Az Alkotmánybíróság 2020. december 21-től 2021. január 3-ig ítélkezési szünetet tart.

A táblázatok éves bontásban tartalmazzák az alkotmányjogi panaszokra vonatkozó részletes ügyforgalmi adatokat is.

2020. november 4-én, életének 71. évében, hosszan tartó, súlyos betegségben elhunyt Bragyova András egyetemi tanár, az Alkotmánybíróság volt tagja.

Varga Zs. András, az Alkotmánybíróság tagja 2020. október 16-án az Alkotmánybíróság elnökének benyújtott írásbeli nyilatkozatával lemondott az Alkotmánybíróságban betöltött tagságáról.

Online alkotmánybírósági kerekasztal-beszélgetés az SZTE ÁJTK és az Alkotmánybíróság közös szervezésében

Életének 87 évében, hosszan tartó súlyos betegséget követően, elhunyt Strausz János nyugalmazott bíró, az Alkotmánybíróság volt tagja.

Az augusztus végén véget ért törvénykezési szünetet követően változatlanul online, azaz videókonferencia formájában tartja teljes üléseit és öttagú tanácsüléseit az Alkotmánybíróság 15 tagú testülete. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke március végén, a COVID-19 járvány első hullámának magyarországi megjelenése után nem sokkal, amint azt a törvényi háttér lehetővé tette, rendelkezett az online ülésezésről, és – ahogyan arról korábbi közleményünkben beszámoltunk – a testület egészen a nyári törvénykezési szünetig ebben a formában tanácskozott, és hozta meg döntéseit.